Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ubåts- och dykerimedicin

Fredrik Norrby

Ett område där det finns resurs- och kompetensbrist inom Försvarsmakten är ubåts- och dykerimedicin. Första ubåtsflottiljens verksamhet kräver att kompetens inom ubåtsmedicin finns tillgänglig för att  kunna utveckla verksamheten åt rätt håll, och för att komplexa ubåtsräddningsövningar ska kunna planeras och genomföras. Tidigare under året har övningar fått ställas in på grund av resursbrist i just ubåts- och dykerimedicin – det är inte bra!

Tryckammarövning - mannen i rött är sjuksyster och mannen i blått är stabschef på 1.ubflj. Bilden tagen efter 23 timmar under tryck...

Tryckkammarövning - mannen i rött är sjuksyster och mannen i blått är stabschef på 1.ubflj. Bilden tagen efter 23 timmar under tryck...

Idag genomfördes därför ett möte mellan Försvarsmedicincentum, Sjöstridsskolan, Försvarsmaktens dyk- och navalmedicinska centrum och Första ubåtsflottiljen för att diskutera behov och hur resurser bästa kan nyttjas för att täcka dessa behov. I detta sammanhang är det även av vikt att ansvaret läggs på rätt ställe i Försvarsmakten (oftast där ansvar för personalen och ekonomin finns), och för att detta ska kunna göras krävs även medicinsk kompetens.

För mig som förbandschef är ubåtsmedicin högt prioriterad, och jag har avdelat personal för att driva utvecklingen framåt med kraft. Medicinsk personal kommer även att tillföras flottiljen den 1 januari, och min avsikt är även att rekrytera en läkare med submarin inriktning under 2013.

Fredrik Norrby
Chef Första ubåtsflottiljen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *