Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En chans att prova på något nytt

Jimmie Adamsson

60 kg utrustning skall på

60 kg utrustning skall på

I torsdags samlades tio förväntansfulla kvinnor på FM DNC. Det var en blandning av officerare, kadetter och GSS från MarinB, 1.ubåtflj, 3.sjöstriflj och SSS. Prova på dagen genomfördes som en nätverksaktivitet för Nätverk för officerare, kadetter och GSS som är kvinnor inom Karlskrona garnison, NKOK. Dagen innehöll bl a teori om dykerifysik och fysiologi, vattenfys och provdykning med SLT 60 (hjälmdyk) samt LDS 09 (lättdyk). En spännande och utmanande dag där alla deltagarna var mycket nöjda!
Vem vet? Försvarsmakten får kanske några kvinnor som sökande till dykutbildningarna nästa år.

Karin Svensson
DNC

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *