På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Försvarsministerns första spadtag för soldatboende

kristinaswaan

Försvarsministern Karin Enström tog idag det första spadtaget för bygget av soldatbostäder vid Ribby Ängar i Haninge. Hon gjorde det tillsammans med representanter ur Haninge kommun och byggbolagen Bygg-Fast och Hemfosa. I det första skedet kommer det att byggas148 bostäder varav 70 stycken för anställda i försvaret.

Sedan försvarsmakten införde det nya yrket soldat/sjöman har behovet av boende ökat markant. Under värnpliktssystemet utgjorde boendet inte några problem då killarna och tjejerna bodde på logement eller ombord på fartyg. I en övergångsfas har vi kunnat erbjuda ett enklare boende på förbandet, men det har varit en tillfällig lösning. Dagens anställda soldater/sjömän kommer likt andra att ordna sitt boende utanför regementet via den bostadsmarknad som finns. Att hitta boende till ett rimligt pris i en större stad är idag inte lätt. Vi på förbandet är mycket glada för att kommunen förstår de nya behoven av bostäder och hjälper till att förverkliga omstruktureringen till ett insatsförsvar. Bygget är för de marina förbanden i Haninge viktigt för den framtida rekryteringen.

 

Ola Truedsson, Chef Amfibieregementet

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *