På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Amfibiestrid i Stockholms södra skärgård

Jimmie Adamsson

Amfibiebataljonen har sedan den 10 september övat i Stockholms södra skärgård.  Idag söndagen den 16 september besökte jag tillsammans med, flottiljamiral Jonas Haggren, C PROD MARIN, förbandet under ett spanings- och anfallsmoment mot och på Stabbo. Vi fick tillfälle att på nära håll se förbandets övergång från hav till land och de olika förbandsdelarna i aktion. Efter övningsmomentet träffade vi och samtalade med bataljonchef, officerare och soldater som också förevisade utrustning, vapen och sensorer. Minst sagt en ”omväxlande och bra dag i skärgårdsmiljö”, som gav oss båda en god bild av såväl utbildning och materiel.

 

 

I övningen rör sig soldater, stridsbåtar, transportbåtar, svävare och bandvagnar på och kring Utö, Mellsten, Nåttarö, Stabbo och Nynäshamn. I delar av övningen genomförs skjutning med skarp ammunition på Utö, som är en del av amfibieförbandets ordinarie övningsområde. Övningen pågår till den 19 september.

 

 

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *