Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Amfibiestrid i Stockholms södra skärgård

Jan Thörnqvist

Amfibiebataljonen har sedan den 10 september övat i Stockholms södra skärgård.  Idag söndagen den 16 september besökte jag tillsammans med, flottiljamiral Jonas Haggren, C PROD MARIN, förbandet under ett spanings- och anfallsmoment mot och på Stabbo. Vi fick tillfälle att på nära håll se förbandets övergång från hav till land och de olika förbandsdelarna i aktion. Efter övningsmomentet träffade vi och samtalade med bataljonchef, officerare och soldater som också förevisade utrustning, vapen och sensorer. Minst sagt en ”omväxlande och bra dag i skärgårdsmiljö”, som gav oss båda en god bild av såväl utbildning och materiel.

 

 

I övningen rör sig soldater, stridsbåtar, transportbåtar, svävare och bandvagnar på och kring Utö, Mellsten, Nåttarö, Stabbo och Nynäshamn. I delar av övningen genomförs skjutning med skarp ammunition på Utö, som är en del av amfibieförbandets ordinarie övningsområde. Övningen pågår till den 19 september.

 

 

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *