Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Hälsningar från Stilla havet

Jimmie Adamsson

De besättningsmedlemmar som har ansvar för de sex förseglen.

De besättningsmedlemmar som har ansvar för de sex förseglen.

Kadett Per Burberg studietjänstgör hos den chilenska flottan och skolfartyget Esmeralda:

Brisbane, Australien – Benoa, Indonesien

Efter att ha varit till sjöss i 22 dygn är det skönt att ha sina fötter på fast mark igen. Inte bara för att få se annat än de 113 x 13 meter Esmeralda har att erbjuda, utan även för att få besöka en ny hamn jag personligen tidigare inte har besökt.

Från Brisbane upp till Indonesien har vi seglat på passadvindar som varit sydliga. På väg norrut har vi varannan dag skiftat halsar och seglat med vinden och sjön in från varannan dag styrbord låring och vice versa. Stilla havet har bjudit på hög sjö i form utav långa dyningar och oftast behagliga vindar som bidragit till skön segling. Vissa dagar var det tyvärr stiltje och på grund av tidsschemat revades allt och vi gick för motor.

Ombord har de chilenska kadetterna bedrivit utbildning i både sjukvård och astronavigation, samtidigt som de bidragit fartyget med att gå vakt ombord. Vi gäster har haft väldigt lugnt då det sällan var seglingsmanövrar som omfattade oss.

Det som nu väntar är ett par dagars avkoppling i Benoa på Bali, innan vi den 31 juli kastar loss och går mot Singapore, där vi enligt plan förtöjer den 10 augusti.

Jag hoppas Er sommar är till lika mycket nöje som min är.

Med Varma hälsningar
Kadett Per Burberg

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

1 kommentar

  • Kilo Mike 9 augusti 2012 12:07

    Jätteroligt detta, Burberg! Att få tjänsta på ett riktigt segelfartyg är unikt! GMY, verkligen!

    /Ola

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *