Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Stort intresse för helikopter i Visby

Jimmie Adamsson

Att vara med i Visby under Almedalsveckan är att mycket bra tillfälle att visa upp vår sjöburna helikopter 15 för svenska folket. Under ”Open Ship” dagarna kan vi visa upp helikoptern och svara på frågor. Det är oerhört stimulerande att se framför allt barnens reaktion och stora ögon då de får provsitta en riktig helikopter och för en stund låtsas vara helikopterpilot. 

Just den här typen av helikopter var med under 2010 då HMS Carlskrona var ledningsfartyg och enhet inom EUNAVFOR. Inom antipiratoperationen har helikopter visat sig vara väsentlig, det ökar aktionsradien fyra gånger. Vid många tillfällen sedan operation Atalanta inleddes har helikopter varit den avgörande faktorn för att förhindra pirater att kapa ett handelsfartyg.

Martin Malmborg
Chef 31 helikopterdivisionen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *