Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Stort intresse för helikopter i Visby

Jimmie Adamsson

Att vara med i Visby under Almedalsveckan är att mycket bra tillfälle att visa upp vår sjöburna helikopter 15 för svenska folket. Under ”Open Ship” dagarna kan vi visa upp helikoptern och svara på frågor. Det är oerhört stimulerande att se framför allt barnens reaktion och stora ögon då de får provsitta en riktig helikopter och för en stund låtsas vara helikopterpilot. 

Just den här typen av helikopter var med under 2010 då HMS Carlskrona var ledningsfartyg och enhet inom EUNAVFOR. Inom antipiratoperationen har helikopter visat sig vara väsentlig, det ökar aktionsradien fyra gånger. Vid många tillfällen sedan operation Atalanta inleddes har helikopter varit den avgörande faktorn för att förhindra pirater att kapa ett handelsfartyg.

Martin Malmborg
Chef 31 helikopterdivisionen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *