Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Planering för en ny insats inledd

Jimmie Adamsson

Idag gick Försvarsdepartementet ut med ett pressmeddelande där det meddelades att Regeringen anvisat Försvarsmakten att planera för en ny marin insats inom ramen för Europeiska Unionens Operation Atalanta utanför Somalias kust.

Det planerade bidraget skulle då vara HMS Carlskrona med ombordbaserad helikopter under april till augusti 2013. Vid behov och förfrågan från Operation Atalanta skall Försvarsmakten kunna operativt leda Atalanta under insatsperioden. Vi inleder nu arbetet med att planera en eventuell insats och Försvarsmakten skall redovisa underlaget för Försvarsdepartementet senast den 14 december 2012.

Beslutet kom mitt under pågående Almedalsvecka och då vi genomför ett antal ”Open Ship” har jag och förutvarande chef ME02 träffat ett antal medier och medborgare i stort. Jag har berättat om vad beslutet innebär och att vi nu inleder arbetet. Håkan Nilsson som ledde ME02 har berättat om hur det var då HMS Carlskrona var i operationsområdet 2010. Vi har mycket erfarenhet av tidigare internationella insatser såsom Libanon, Tchad, ME01 och ME02. Vi ser mycket fram emot att ånyo planera för att delta i den synnerligen viktiga insatsen utanför Somalias kust för att skydda FN:s hjälpsändningar till ett svältande Somalia, avskräcka och förhindra piratverksamhet.

Jonas Haggren
C Prod Marin

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *