Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Dags för Marinstridsdagar

Jimmie Adamsson

Under tre dagar i Karlskrona träffas många av oss som jobbar i Marinen, för att i seminarieform diskutera angelägna frågor. De består av en dag med allmänna föreläsningar, kallad marininspektörens dag, följt av två dagar med föreläsningar inom olika specialområden, som undervattensstrid eller logistik. Fler än 1000 personer har anmält sig så intresset är stort.

Jag hoppas på tre lärorika dagar fyllda med diskussion. Jag har bett några olika personer att sammanfatta sin del av marinstridsdagarna, något du kommer att läsa om här på bloggen under, eller efter, helgen.

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

2 kommentarer

  • Pertti Puurtinen 27 januari 2012 00:37

    Kompetens! Det blev det ämne som utlöste mest diskussion av Amfibie tätens presentationer. I och med ny IO och Basorg så var en av slutsatserna den att utbildning och kompetenskurser bör utvecklas till annan form än den vi känner och har gjort fram till idag. Ett sätt kan vara anpassa kurser till tematiska, korta enhetsinriktade kurser istället för dagens individ inriktade kurser.

  • Håkan Lindberg 27 januari 2012 19:17

    För oss i telekrigstäten blev det några mycket givande dagar. Tjänstegrenen har aldrig varit så kompetent och effektiv som nu sedan 1980-talet. Vi har god rekrytering och ett mycket trevligt gäng med telekrigare.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *