På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Förfångning till rors vid 3.sjöstridsflottiljen i Karlskrona

Jan Thörnqvist

Magnus Jönsson är ny chef för 3.sjöstridsflottiljen.

Magnus Jönsson är ny chef för 3.sjöstridsflottiljen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag beslutades att kommendörkapten Magnus Jönsson nu från årsskiftet befordras till kommendör och tar över som chef för 3.sjöstridsflottiljen efter kommendör Anders Olovsson.

Anders som i årsskiftet lämnar över rodret kommer fram till och med augusti nästa år att tjänstgöra vid Försvarsdepartementet inför ett jobb som specialattaché vid den svenska representationen i Bryssel där han tillträder den 1 september 2012. Magnus som i årsskiftet förfångar till rors är en mycket duglig medarbetare och chef med bred erfarenhet från såväl förbands- som stabstjänst. Han har bland annat tjänstgjort som fartygschef och divisionschef och var under 2009 chef för ME 01 i EUNAVFOR operation ATALANTA i Adenviken. Magnus har nu senast jobbat som sektionschef vid M5 i den marintaktiska staben och där bland mycket annat arbetat med försvarsmaktsplanering, krigsförbandsarbete och den marina utvecklingsplanen.

Tack Anders för ett mycket gott samarbete och väl utfört jobb som flottiljchef och lycka till med ditt nya jobb och nya utmaningar i Stockholm och Bryssel. Grattis Magnus till befordran och flottiljchefsjobbet och lycka till med att ta över och ”styra skutan” säkert vidare in i framtiden. Jag tillönskar er båda en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

3.sjöstridsflottiljen har haft och kommer även fortsättningsvis att ha en mycket kompetent flottiljchef.

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

3 kommentarer

 • Jonas Wikström 22 december 2011 10:58

  Som flottiljchefskollega vill jag passa på och gratulera Magnus till utnämningen. Jag ser fram mot ett gott samarbete och en hälsosam tävlan mellan våra två flottiljer.

  Jag vill också tacka Anders för den tid som vi har samarbetat. Lycka till med nästa befattning.

  Jonas Wikström
  Chef 4.sjöstridsflottiljen

 • Fredrik Norrby 22 december 2011 11:57

  Ett stort grattis till nye chefen för 3.ytstridsflottiljen - Magnus Jönsson!

  1.ubåtsflottiljen ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet som vi haft med 3.sjöstridsflottiljen under kommendör Anders Olovssons tid.

  I går när jag gratulerade Magnus i hans rum på Högkvarteret packade han för fullt. Härligt att se - Karlskrona väntar på honom!

  God Jul och Gott Nytt År!

  Fredrik Norrby
  Chef 1.ubåtsflottiljen

 • Jonas Haggren 22 december 2011 14:26

  Ett stort grattis till Magnus inför din nya befattning. Jag och mina medarbetare på PROD MARIN ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med 3.sjöstridsflottiljen i den fortsatta utvecklingen av våra stående marina förband
  . Samtidigt vill jag önska Anders lycka till i den nya befattningen och ett stort tack för din tid vid rodret.
  Jonas Haggren
  Chef PROD MARIN

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *