På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Insatschefen besöker Marinen

Jimmie Adamsson

Insatschef Anders Silwer tilsammans med C3.sjöstridsflottiljen Anders Olovsson.

Insatschef Anders Silwer tilsammans med C3.sjöstridsflottiljen Anders Olovsson.

Ett av de första leden inför min blivande befattning är att besöka ett marin- och ett arméförband. I måndags var jag på Livgardet och idag har jag varit på Karlskrona garnison. Jag besökte marinbasen, 3:e sjöstridsflottiljen och 1:a ubåtsflottiljen. Jag har alltid varit intresserad på bredden i försvarsmakten så jag hade en bra eftermiddag i Karlskrona. Intrycken är mycket av en ”stående garnison” och som varit det en tid. Värdefulla erfarenheter av anställda soldater och sjömän.

Huvudintrycket är att det är inte så svårt med anställda soldater och sjömän. Besöket vid marinbasen indikerade mycket av de utmaningar vi har med IBSS men också den möjlighet det ger genom att uppgifterna ger en viss soldatvolym. Positiva bilder av soldater inom basbataljonen. Intressant att möta 3:e sjöstrid. Ett förband som har en bra plan med nya system som kommer in men komplicerad tid framöver med många modifieringar och ombyggnader.

Idag var första gången för mej ombord på en Visbyklass. Trevligt att det var HMS Helsingborg eftersom de har ett så bra fotbollslag... Ubåt är alltid intressant. Samma där med bra investeringsplan och bra materiel men ett besvärande vakansläge.

Jag har haft en bra eftermiddag med professionell personal med stor helhetssyn. Det blev en fin stilla kväll i hamnen i Karlskrona med stark julprägel.

God Jul o Gott Nytt År till våra marinförband.

Ser fram emot ett bra samarbete.

Anders Silwer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

1 kommentar

  • Jan Törnqvist 22 december 2011 12:52

    Mycket positivt och uppskattat att Anders Silwer så snart kom ut till förbanden för att möta och samtala med chefer och personal. Jag och övriga i marinen ser under kommande år fram emot fler tillfällen att ta emot honom vid våra marina förband . Vi ser också fram emot ett utmärkt samarbete. Väl mött nästa år och God Jul & Gott Nytt År till vår nye insatschef.

    Jan Thörnqvist
    MTCH

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *