Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Nytillskott i marinen

Jimmie Adamsson

Jag hade idag förmånen att utnämna 48 nya Specialistofficerare till 1:e Sergeants grad. Under sedvanligt högtidliga former i Amiralitetskyrkan kändes det bra att välkomna dem. Jag minns min egen officersexamen väl och vet därför hur viktigt det är att vi behåller våra marina traditioner vid officersexamen.

Eleverna har tre terminers studier bakom sig och närmast väntar fortsatt fördjupning inom sin egen yrkesroll, inom amfibiestrid, ytstrid, undervattensstrid eller någon av våra andra yrkesgrenar. Marinen är i stort behov av kunniga och motiverade specialistofficerare. Specialistofficerarna kommer att utgöra basen av medarbetare med nödvändigt kompetensdjup i dagens allt mer tekniskt krävande marina system och enheter.

Jag talade med några av 1:e Sergeanterna och de berättar att de är mycket nöjda med utbildningen, men de ser nu fram emot att komma ut till förbanden. Vissa av dem har emellertid en tid av studier kvar, t.ex. vid Kalmar Sjöbefälsskola, innan de ansluter sina respektive förband i marinen.

Jag välkomnar er till Marinen, ni är efterlängtade!

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *