Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nytillskott i marinen

Jimmie Adamsson

Jag hade idag förmånen att utnämna 48 nya Specialistofficerare till 1:e Sergeants grad. Under sedvanligt högtidliga former i Amiralitetskyrkan kändes det bra att välkomna dem. Jag minns min egen officersexamen väl och vet därför hur viktigt det är att vi behåller våra marina traditioner vid officersexamen.

Eleverna har tre terminers studier bakom sig och närmast väntar fortsatt fördjupning inom sin egen yrkesroll, inom amfibiestrid, ytstrid, undervattensstrid eller någon av våra andra yrkesgrenar. Marinen är i stort behov av kunniga och motiverade specialistofficerare. Specialistofficerarna kommer att utgöra basen av medarbetare med nödvändigt kompetensdjup i dagens allt mer tekniskt krävande marina system och enheter.

Jag talade med några av 1:e Sergeanterna och de berättar att de är mycket nöjda med utbildningen, men de ser nu fram emot att komma ut till förbanden. Vissa av dem har emellertid en tid av studier kvar, t.ex. vid Kalmar Sjöbefälsskola, innan de ansluter sina respektive förband i marinen.

Jag välkomnar er till Marinen, ni är efterlängtade!

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *