Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Minjaktstävlan 2011

jonaswikstrom

På initiativ av 42.minröjningsdivisionen så har minjaktstävlan återuppstått från malpåsen och är åter i bruk. Tävlingen syftar till pröva besättningarnas förmåga att lokalisera, identifiera och oskadliggöra minor. Alla måste nyttja sina kunskaper till fullo i duellen mot minan.

Jag har själv varit med om ett antal av dessa tävlingar när jag seglade ombord på minröjningsfartyg och jag vet att alla i besättningen anstränger sig extra och vill prestera till hundra procent. Man ser fram emot tävlingen och alla vill verkligen vinna.
Förutsättningarna är att varje fartyg har 24 timmar på sig att med bibehållen säkerhet finna så många minor som de kan i en förutbestämd led. Fartygen kommer såväl från 42.minröjningsdivisionen i Stockholm som 33.minröjningsdivisionen i Karlskrona. Dock så kommer inte 33.minröjningsdivisionen att genomföra tävlingen förrän vecka 47.

Minröjningsfartyget HMS Koster

Jag ser med stor förväntan fram emot att vi senare i höst kommer att kunna kora Försvarsmaktens bästa minröjningsfartyg och besättning 2011.

 

Jonas Wikström

Chef 4.sjöstridsflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

5 kommentarer

 • Grus Olle 3 december 2011 18:44

  Händer det inget inom Marinen nu för tiden eller? Länge sen det var någon uppdatering på den här bloggen.

  • marinbloggen Grus Olle 7 december 2011 16:22

   Av olika skäl har uppdateringen mycket riktigt varit rejält dålig senaste tiden. Vi ska verkligen försöka bli bättre i framtiden.

   Mvh Jimmie Adamsson
   Informationschef 3.sjöstridsflottiljen

   • jonaswikstrom marinbloggen 7 december 2011 22:12

    Som Jimmie svarat så vanns minjaktstävlingen i år av HMS Sturkö från 33.minröjningsdivisionen. Hon vann för andra året i rad. Det var en olidligt spännande tävling, där endast en poäng skiljde vinnaren från fartygen på delad andraplats, HMS Vinga och HMS Ven. Stort grattis till besättningen på HMS Sturkö.

    Jonas Wikström
    Chef 4.sjöstridsflottiljen

 • Anders Björkman 6 december 2011 19:23

  Och hur gick minjaktstävlingen 2011?

  • marinbloggen Anders Björkman 7 december 2011 16:20

   Den vanns av HMS Sturkö vilket man kan läsa mer om här.

   Mvh Jimmie Adamsson
   Informationschef 3.sjöstridsflottiljen

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *