Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Minjaktstävlan 2011

jonaswikstrom

På initiativ av 42.minröjningsdivisionen så har minjaktstävlan återuppstått från malpåsen och är åter i bruk. Tävlingen syftar till pröva besättningarnas förmåga att lokalisera, identifiera och oskadliggöra minor. Alla måste nyttja sina kunskaper till fullo i duellen mot minan.

Jag har själv varit med om ett antal av dessa tävlingar när jag seglade ombord på minröjningsfartyg och jag vet att alla i besättningen anstränger sig extra och vill prestera till hundra procent. Man ser fram emot tävlingen och alla vill verkligen vinna.
Förutsättningarna är att varje fartyg har 24 timmar på sig att med bibehållen säkerhet finna så många minor som de kan i en förutbestämd led. Fartygen kommer såväl från 42.minröjningsdivisionen i Stockholm som 33.minröjningsdivisionen i Karlskrona. Dock så kommer inte 33.minröjningsdivisionen att genomföra tävlingen förrän vecka 47.

Minröjningsfartyget HMS Koster

Jag ser med stor förväntan fram emot att vi senare i höst kommer att kunna kora Försvarsmaktens bästa minröjningsfartyg och besättning 2011.

 

Jonas Wikström

Chef 4.sjöstridsflottiljen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

5 kommentarer

 • jonaswikstrom 7 december 2011 22:12

  Som Jimmie svarat så vanns minjaktstävlingen i år av HMS Sturkö från 33.minröjningsdivisionen. Hon vann för andra året i rad. Det var en olidligt spännande tävling, där endast en poäng skiljde vinnaren från fartygen på delad andraplats, HMS Vinga och HMS Ven. Stort grattis till besättningen på HMS Sturkö.

  Jonas Wikström
  Chef 4.sjöstridsflottiljen

 • marinbloggen 7 december 2011 16:22

  Av olika skäl har uppdateringen mycket riktigt varit rejält dålig senaste tiden. Vi ska verkligen försöka bli bättre i framtiden.

  Mvh Jimmie Adamsson
  Informationschef 3.sjöstridsflottiljen

 • marinbloggen 7 december 2011 16:20

  Den vanns av HMS Sturkö vilket man kan läsa mer om här.

  Mvh Jimmie Adamsson
  Informationschef 3.sjöstridsflottiljen

 • Anders Björkman 6 december 2011 19:23

  Och hur gick minjaktstävlingen 2011?

 • Grus Olle 3 december 2011 18:44

  Händer det inget inom Marinen nu för tiden eller? Länge sen det var någon uppdatering på den här bloggen.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *