På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Amfibiekåren övar på västkusten

olatruedsson

Äntligen! Nu är det dags att återigen öva med amfibieförband på västkusten. Tyvärr så blir det ju inte en sammanhållen marin övning pga. de förändringar som gjordes efter sommaren. Vi behöver ta alla tillfällen i akt att träna och öva hela det marina systemet. Samövning, kunskap och förståelse för de olika delarna i Marinen är en förutsättning för att få ut maximal effekt av våra system.

SWENEX III som övningen egentligen hette byter nu namn till övning Västkrok och blir en övning med Amf 1 krigsförband. Kroken är väl agnad dvs. vi har gjort bra förberedelser så nu är det ”bara”att kasta ut och håva hem fångsten.

Kommer bli intressant att se om det blir någon extra medial uppföljning av övningen och amfibieförbanden med anledning av den iakttagelse om misstänkt undervattensverksamhet som varit i Göteborg de senaste dagarna. Skarp incident eller inte får kommande analyser svara på.

Västkrok kommer också bli den första övningen med våra nya kollegor som inte är kontinuerligt tjänstgörande nämligen GSS/T (Gruppchefer, Soldater och Sjömän som är Tidvis tjänstgörande). Det blir ca 40 soldater som gör KFÖ, krigsförbandsövning, inom ramen för 2.amfibiebataljonens övning. Totalt 38 dagar med förberedelser, individuell träning, övning och uttag av intjänad ledighet. Skall bli riktigt spännande att se även denna viktiga del av det nya personalförsörjningssystemet växa fram. Totalt skall Amfibieregementets krigsförband ha ca 470 GSS/T när vi är klara. En stor utmaning men jag är övertygad om att det skall gå.

Ola Truedsson

Chef Amfibieregementet

Amfibiebataljonen

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *