På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Orion på HMS Falken 210325

HMS Gladan

Skepp å ohoj!

Detta resebrev skrivs av HMS Orion Blå besättning, då vi fått äran att gästspela under HMS Falkens säsongsstart.

Under veckan har vi fått känna på sjömanskap och nya utmaningar i en annat sammanhang än vad vi är vana vid. Bland annat har vi fått testat på att gänga ror, vara utkik, ankring och att sätta segel med mera.

För några av oss har detta vart första gången vi satt en fot på en skonert, medans andra ett kärt återbesök. Men för det flesta har det vart väldigt nyttigt att få koll på och repetera vårt sjömanskap.
Dessutom har många sjömän och officerare fått testa sin befälsföring genom att agera ledare i situationer man vanligtvis inte gör: vid förtöjning och losskastning, som VO och annat arbete på däck. Några av oss sjömän kanske till och med fått mersmak för befälsrollen som yrkeskarriär.

Sammanfattningsvis har det varit en bra vecka med teambuilding, där båda Falkens och Orions besättning fått komma igång inför årets utmaningar.

Vi i HMS Orions besättning vill tacka HMS Falkens besättning för en utvecklande och trevlig vecka.

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *