På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 210510

HMS Falken

Idag befordrades Petter Stärnevall till löjtnant. Ceremonin genomfördes syd Vinga. Förutom detta stora, löpte Gladan och Falken ut tillsammans från Öckerö hamn tidigare under eftermiddagen.

Sedan 2006 har fartygen inte haft tillfälle att segla ihop särskilt ofta; beroende på att de växelvis verkat söderöver respektive i hemmafarvatten. Gladan har just avslutat sin 6-års översyn och nu sätter båda fartygen kurs mot Stockholm.

Hamnar som besöks på vägen dit är Varberg, Malmö, Ystad, Karlskrona, Kalmar, Visby och Berga. Vi anlöper Skeppsholmen i Stockholm där vi förtöjer på Östra Brobänken tisdagen den 18 maj.

Med oss har vi tre SOFU-elever. SOFU, Särskild officersutbildning, innebär att man med en civil akademisk bakgrund går ett anpassat, snabbare program till officer. I Stockholm kommer elever från Bernadottegymnasiet att mönstra på.

Thomas Falk, DC.

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *