På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan den 7 juni

Jimmie Adamsson

Hej ni på land!

Vi på HMS Gladan fortsätter vår resa genom Engelska kanalen och går mot Portsmouth där vi kommer förtöja i ett senare skede. Under gårdagen firade vi Sveriges nationaldag under vaktsamlingen med historia om dagen, nationalsång och ”allemans gofika på däck”.

Utöver det arbetade vi på däck med bland annat lusplattningar och elevtampar. Det var en väldigt fin dag som jag kommer att minnas långt framöver. Inte bara på grund av den soliga nationaldagen till sjöss men också för att jag såg delfiner för första gången, vilket var något jag hade hoppats på inför resan.

Nu kommer min hundvakt att fortsätta och nästa gång jag går upp ska vi bemanna poster. Inför seglingen hade jag en farhåga inför att klättra i masten men kan njuta av det mer och mer. Utsikten är fantastisk, på dagen det vackra havet och på natten en fin stjärnhimmel om man har tur.

Hälsningar kadett Moa Gustavsson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *