På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan den 6 maj

Jimmie Adamsson

Hej! 

Nu är vi ungefär halvvägs till Frankrike efter två gungiga dygn. Nätterna har som vanligt varit kämpiga men man krigar på nu när mållinjen börjar närma sig. Det känns verkligen att man kommit in i rutiner nu jämfört med hur det var mellan Portugal och Spanien. Det rycktas om ett högtryck och jag hoppas det stämmer så det kanske blir lite varmare för det är fortfarande ganska kallt. Det slogs ett nytt fartrekord som kom upp i hela 10,5 knop, mycket snabbare än så är svårt att komma upp i. Jag hoppas vi får se lite fler djur de sista dagarna för det har jag inte sett nu över Biscayabukten.  

Jag måste ändå erkänna att jag har en del hemlängtan så jag ska ta vara på tiden som är kvar och kanske till och med njuta lite av att vara till sjöss, även fast det känns jobbigt i vissa perioder så vet jag från tidigare erfarenheter att man kommer bara komma ihåg det som var bra och roligt. Jag tycker att det här är något alla borde få uppleva och för mig är det här verkligen en resa som jag kommer berätta för mina barnbarn i framtiden. 

Med vänliga hälsningar / Värnpliktig 242 Pettersson 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *