På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 220526

HMS Gladan

Nu har vi äntligen mött upp vår systerbåt Falken i går förmiddag och snart begärs det av mot hamnen i  Lübeck för firandet.

I nuläget ligger vi ankrade nära Falken men om någon timme tidigt på morgonen så ska ankaret upp och vi far. I går bestod dagen av att putsa massvis med mässing på båten och fixa till seglet. Se till så att båten är fin helt enkelt, att putsa mässing är nog alla stjärnor på vid det här laget.

Förutom att putsa och göra båten fin har vi lärt oss att pejla och under natten har vi alla gått vakt på 1 timme var två och två och pejlat för att se så ankaret inte draggar osv. Tror att alla tycker det ska bli väldigt kul och spännande när vi kommer in till Lübeck och något som gör denna upplevelse ännu mer speciell och spännande.

/222 Ejla Eklöf

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Inga-Lott 2 juni 2022 18:18

    Jätteroligt att följa detta. Två av min mans morbröder, Wilhelm och Ragnar Modig var skeppsgossar och fick lära sej mycket ombord på Gladan o Falken

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *