På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 220525

HMS Falken

Skepp och hoj!

Emilia Risberg rapporterar här den 25 maj 2022 (02:34). Vi hade under gårdagen en riktig kickstart på vår resa, med höga vågor och kraftig vind.  Detta resulterade i mycket sjösjuka ombord, men även häftiga minnen att se tillbaka på. Vågorna sköljde över oss och vinden ven medan vi kämpade för att lyckas bärga segel och lyckas beslå det. Idag har vi haft det hyfsat lugnt med lä och inte allt för tuffa uppgifter. Personligen ser jag trots detta ändå fram emot att få krypa ner i min hängmatta på trossbotten och sova några timmar innan arbetet drar igång igen.

Alla komplexa begrepp, olika kommandon, och nya vanor att anpassa sig efter gör en rätt matt. Under kvällen och eftermiddagen har vi övat kommandon i syfte att ge ett gott intryck och bilda struktur ombord. Det är mycket nytt att ta in från dessa två nätter vi varit ute nu och jag ser fram emot att bli mer bekväm till havs under de kommande dagarna.

Ska såklart också bli kul att få återförenas med familjen i Stockholm senare – hoppas att ni har det bra mamma och pappa! Nu skall jag klättra upp i masten för att hålla utkik efter skepp med mera.  Beräknas vara klar omkring 04.00 och då väntar hängmattan.

Emilia Risberg

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *