På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 220530

HMS Falken

Hej alla landkrabbor,

Här kommer en liten uppdatering från kadett Donderer som för tillfället sitter post på den så kallade hundvakten som pågår mellan 24:00 tom 04:00. Vi kastade loss från Lübeck vid 10:00 och befinner oss i skrivandets stund utanför Ystad med kurs mot Stockholm. Dagen har bjudit på stilla vatten, sol, utbildningsverksamhet och fantastiskt god mat (som alltid ombord).

Sedan vår senaste uppdatering har vi haft fullt upp med förberedelser samt firande av Marinen 500 år i Lübeck. Det har varit full rulle från tidig morgon till sen kväll! Vi har bjudit in till Open Ship, marinchefen har haft lunchbjudning ombord, vi har gått på museum, varit på orgelkonsert och haft finbesök från tyska marinchefen med delegation. Vi har även haft tid att strosa runt och utforska den fina staden Lübeck. Nu forsätter turen mot Stockholm och ytterligare firande av Marinen 500 år. Vi kommer att ligga till kaj på Skeppsholmen från och med fredag, hoppas vi ses där!

Kadett Donderer

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *