På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Några minnen, nedtecknade av Anders Friberg

HMS Falken

De som fått möjligheten att segla med marinens skonerter Gladan och Falken har alla fått minnen för livet. Seglingarna har givit oss insikt om hur viktigt det ät med god laganda för att klara de påfrestningar som havet stundom utsätter oss för. Men också minnen av fina dagar med sol och varma vindar. Och med oförglömliga upplevelser i de hamnar vi besökt under åren.

Det skriver Anders Friberg, före detta elev, biträdande mastskeppare, sekond, FC och DC.

Läs hans minnesrika händelser (pdf)

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Thommy 9 juni 2022 22:46

    Kul att se min DC Anders F har bara goda minnen 1971. Det skall bli kul att få delta i jubileumsfirandet den 13 juni.
    Kocken på Gladan Thommy Ahlborg

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *