På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 220508

HMS Gladan

Resan börjar närma sig sitt slut!

Känslan just nu när man sitter här och det är endast 4 dagar kvar av resan så är det olika känslor i kroppen. En bra känsla att man snart är hemma igen och får träffa familjen som man saknat sedan vi kastat loss men kommer samtidigt sakna sammanhållningen och gruppen ombord.

En sak som vi tar med oss från denna resa och upplevt är all egentid för att tänka och reflektera över allt mellan himmel och jord säkerskilt på en frivakt mellan 00-04 på natten. Nu pratar vi för oss som sitter här och skriver att vi upplevt de flesta känslorna under denna resa såsom glädje, saknad, nedstämdhet, värme, kyla osv, listan är lång men vi kan sammanställa denna resa som en bra livserfarenhet.

Innan resan ner till A Coruna var känslorna blandade. Förväntansfulla för vad vi skulle ställas inför men det största orosmomentet var sjösjukan och hur vi skulle hantera detta under resans gång. Detta fick vi båda hanetera och uppleva under tiden i Biscayabukten. Just där och då kände vi båda precis samma sak, detta är en av de värsta dagarna i våra liv. Vi var tömda på energi och livslust men samtidigt var vi tvungna att kämpa med olika uppgifter, som även den enklaste uppgiften kunde kännas som ett h*lvlete.

Igår kastade vi loss från Oosteende Belgien, och börjar vår resa mot Kielkanalen och resans slutmål.

Från Hultman och Sköldberg klockan 02:44.

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *