På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 220504

HMS Gladan

Klockan är 01:03 och i skrivande stund börjar vi verkligen närma oss vårt nästa mål, Belgien. Förberedelserna är i full gång med att fylla fendertar samt hålla fullt fokus på att navigera oss säkert fram till Oostende.

För ungefär två år sedan satt jag på samma plats på samma ställe i världen och gjorde ungefär samma sak som idag, den enda skillnaden var att då lovade jag mig själv att aldrig någonsin sätta en fot igen på ett fartyg, ändå sitter jag här och njuter av varje sekund. Sedan vi kastade loss från Brest har vi haft väldigt tur med vädret, det har varit lugn sjö och väldigt lugna vindar vilket gjort att vi kunnat fokusera mer på utbildning än att överleva vilket underlättar och gör att vi får mycket saker gjort. Dagen till ära har vi även hunnit köra ett fyspass, seglat förbi Dover och Calais vilket innebär skönsång, dans och gofika, vissa har även blivit döpta efter att ha passerat nollmeridianen för första gången vilket är en trevlig upplevelse… Det har varit en fullspäckad dag med andra ord.

Nu är det inte många timmar kvar och jag kan garantera att det är fler än mig som ser fram emot att sova mer än tre timmar per natt så denna förtöjning kommer inte mer än lägligt.

//311 Engström

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *