På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 220502

HMS Gladan

Tro det eller ej, jag är tillbaka! Min andra seglats ombord HMS Gladan, men denna gång tillsammans med Gladans besättning. För drygt en vecka sedan kastade vi loss från A Coruna med slutdestinationen Kiel, Tyskland. Hittills har vi tagit oss igenom den kalla och blåsiga Biscaya bukten, förtöjt i Brest, Frankrike och nu befinner vi oss i Engelska kanalen. Trots allt detta har jag denna gång lyckats behålla min mössa på huvudet!

Hur mycket jag än saknar falkens besättning, så måste jag erkänna att gladans har överträffat mina förväntningar. Att få möjligheten att ha seglat med de båda besättningarna och där av fått chansen att på så sätt kunna jämföra och få en djupare inblick i både hur man bedriver arbetet på båten, samt hur man på olika sätt kan lägga upp undervisning relaterat till samma ämne som exempelvis tampar. Men framförallt en fortsatt djupare förståelse för sjömansyrket.

Varma hälsningar hem till Sverige! Men nu fortsätter jobbet och jag ska alldeles strax förfånga till rors och fortsätta hålla kursen mot nästa mål, Oostende, Belgien.

301 Åhs, 02:52

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *