På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 220426

HMS Gladan

Hälsningar från Biscayabukten!

Vi har nyss lämnat porten i La Coruna, Spanien, och beger oss nu i stormfart mot Brest, Frankrike. Det är lite blåsigt väder och båten vinglar en del annars är allting lugnt ombord. Idag bjöds det på spaghetti och köttfärssås till lunch samt panerad fisk till middag.

Några delfiner eller valar har vi inte fått nöjet att se ännu men snart lär de nog dyka upp hoppas jag, det hade varit väldigt trevligt att få beskåda. Då det är första dagen ute till sjöss så är stridsvärdet ganska högt bland oss.

Nu i Brest ska vi tydligen ta emot något ambassadörsbesök. Det blir nog roligt för oss gymnasieelever då det troligtvis innebär permission. Än så länge har jag lyckats undervika sjösjukan men vi får se hur det går under våra 4 dagar ute i Biscayabukten, be för mig.

Där tog mina idéer slut, förhoppningsvis blir nästa persons resebrev tjockare och mer kunskapsrikt.

Hälsningar till familj, vänner och andra som läser från JP 121.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *