På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 220427

HMS Gladan

Hälsningar från oss på HMS Gladan!

Vi har varit till sjöss i två dagar nu, vädret har varit mycket bra då solen har varit ute mycket och så har det blåst en hel del vilket är positivt. Till middag fick vi köttfärslimpa med kål och potatis med brunsås.

Idag hade vi tur då man kunde se väldigt många delfiner som simmade runt vid fören av Gladan och ett par plankor som flöt förbi oss. Stridsvärdet är ganska högt även fast många är trötta efter en dags arbete.

Vi har haft genomgångar där vi har fått lära oss hur man knyter olika sorters knopar, Jag fick använda en av dem knopar som vi hade lärt oss efter vi bärgade seglet klyvaren.

Vi kommer att anlända till Brest om en dag, vilket ska bli väldigt trevligt för oss gymnasieelever då det innebär permission vilket kommer att tillåta oss att få uppleva den underbara kulturen av Frankrike och dess goda bakelser.

Förhoppningsvis så har alla haft en bra dag och njuter av den fasta marken dem står på.

Hälsningar till alla som läser detta från SM 432.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *