På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 211127

HMS Gladan

Hej alla

Detta är det tredje resebrevet från den senaste upplagan av HMS Gladans elevbesättning. Vi har nu varit till havs i fem dagar. I början möttes vi av en del vind och sjösjuka men jag kan med gott samvete säga att de flesta kommit ganska bra över det nu.

Dagarna rullar på som vanligt och alla i besättningen hjälper varandra för att hålla humöret högt och sjömanskapet på topp. Igår gick vi ut genom Gibraltarsundet och nu seglar vi längs den Marockanska kusten, ca 100 nautiska mil ut på Atlanten. Vi seglar mot Isla De La Graciosa och siktar på att ankra på tisdag den 30 november.

Med lite värme, sol och gott humör har denna segling minsann fått en bra start med mycket nya kunskaper. Tillsammans med kamraterna och ett gott samarbete sinsemellan blir detta utan tvivel en resa man sent kommer att glömma. Till dem där hemma som har nära och kära ombord på denna seglats, vill jag bara säga att ni är saknade och tänkta på.

Till min egen mor och far som läser detta så vill jag hälsa att jag kommit över min sjösjuka och njuter nu av varje sekund här ombord. Det är så mycket nya upplevelser och lärdomar.

Hur vår resa kommer fortsätta får ni veta mer om i nästa brev.

// 121 Bödker

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *