Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 210923

HMS Gladan

Varma hälsningar från Medelhavet!

 

Det senaste dygnet har HMS Gladan kryssat genom ett stökigt Gibraltarsund i motvind med rev i gaffelfocken och en stagfock, vi har blivit välkomnande av delfiner i medelhavet och nu befinner vi oss syd ost om Malaga med siktet inställt på Cartagena. De ostliga vindarna (12-15 m/s) och vågorna på cirka 3-3.5 m har varit märkbart påtagliga och besättningen som nu ser fram emot ett kortare stopp i Cartagena innan resan fortsätter till Palma de Mallorca och avmönstring för YBK OF1 18-21.

Extra varma hälsningar till Ottilia och Familjen Windh!
//Oscar Windh OP18-21

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *