På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 210810

HMS Gladan

Resebrev HMS Gladan 210810

Nu har det blivit dags att kasta loss för ännu en expedition i Skonertdivisionens regi. Jag som nybliven fartygschef ser mycket fram emot att genomföra min första expedition som chef och det kommer bli ett äventyr jag sent kommer att glömma.

Min chef Thomas Falk har pratat om den där ”känslan” att vara chef ombord och att den är svårbeskriven och måste upplevas för att kunna veta vad man talar om. Jag påminns varje dag om den underbara känslan och särskilt stark är den nu när vi ska sätta kurs och fart mot sydligare breddgrader. Allt känns perfekt!

 

Nu återstår de sista förberedelserna för att kunna kasta loss och förtöja i Malmö under torsdagen som sista svenska hamn.

 

GMY

Johan Lyckemark

FC GAD

FC

Skonertdivisionen

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Lars Sager 15 augusti 2021 09:22

    Lycka till och ha en bra resa.
    Ser fram emot resebreven.
    GMY
    Lars Sager / S/FC 2008-2014

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *