Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200413

HMS Gladan

Hej hej!

Jag passar på att skriva ett utav de sista resebreven ifrån den här kullen med elever, eftersom att resan börjar lida mot sitt slut.

Idag åkte vi igenom Kielkanalen, det var en utav de bättre färdsträckorna vi haft med Gladan, enligt mig. Anledningarna är mycket simpla, det var varmt, stilla vatten och man fick se land på nära håll. Att äntligen få se träd som blommade eller att få se gräs var någonting som fick mig att känna mig hemma. När man stod uppe i masten kunde man inte göra annat än att njuta.

Vi förtöjde under morgonen och bunkrade upp på lite diesel. Därefter påbörjade vi resan genom kanalen. VI fick även hjälp utav en lots som klev ombord och sa till oss vilken kurs vi skulle hålla eftersom att han känner till vattnet mycket bättre än vad vi gör.

Vi lade även till vid slutet av kanalen för att slänga lite sopor. Därefter bar vi oss iväg ut på Östersjön och man fick en härlig känsla i magen eftersom att vi snart är hemma i Sverige igen.

Jag skulle vilja ta tillfället i akt och tacka alla läsare där hemma, ni har gjort den här resan väldigt mycket enklare på grund utav era kommentarer som får en att tagga till.

Jag passar även på att tacka besättningen, både nyckelbesättningen och elever, som har gjort resan rolig och spännande.

Håll er friska och krya där hemma, och ät mycket god mat.

Hälsningar 222 Hejdeström

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *