Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200408

HMS Gladan

Ja då var det dags för mig 226 Kindberg att skriva mitt första resebrev till er där hemma!

Just nu är klockan 02:15 och jag har precis kommit ner från masten. Vi i andra vakt har hundpasset idag som är mellan 00:00 till 04:00, många tycker det är det sämsta passet men jag håller inte riktigt med även fast det tar emot en hel del när passet startar så är det skönt gå och lägga sig tidigt och hinna sova några timmar innan och sen gå och lägga sig och sova några till.

Vi befinner vi oss ungefär 2/3 genom Engelska kanalen. Vi har pratat mycket om hur vi ska ta oss igenom kanalen med tanke på tidvattnet och dess starka strömmar. Igår så stod vi nästan stilla i 6 timmar för att motströmmen var så stark men sen vände den och vi rörde oss snabbt fram.

Under gårdagens 13:30 uppställning körde vi frågesport och så hade köksmästaren en kaffeprovning där man skulle smaka och gissa vilket kaffe som var vilket, mycket roligt! Vi saknar och längtar efter er alla där hemma. En särskild hälsning till familjen och till dig Rebecca, snart ses vi!

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

4 kommentarer

 • Lena Kindberg 8 april 2020 09:50

  Halloj alla på Gladan,
  Som vi längtat efter resebrev från dig Filip. Mungiporna åkte upp lite extra när vi såg att det var skrivet av dig.
  Kul med kaffeprovning! Förstår att det var ett roligt inslag, och att det passar dig som tycker så mycket om kaffe.
  Så spännande att höra om tidvattnet och hur strömmarna påverkar er framfart hemmåt.
  På Gotland har vi strålande väder och isolerar oss. Jag med trägårdsarbete som vanligt och pappa jobbar på marken i Rickvide. Påsken blir annolunda i år när vi alla är på olika håll. Vi längtar tills vi kan träffas alla tillsammans framöver. Önskar er alla rekryter befäl och besättning en fin och glad påsk. Det är mycket mycket kärlek som strömmar till er. ❤
  Vill även skicka påskhälsningar till övriga. Alla föräldrar, släkt, käresta och vänner som liksom oss längtar efter vår son dotter och följer äventyret på Gladan.

 • Yvonne Uvesten 8 april 2020 15:59

  Hej på er å särskilt hej till Ella. Jag tycker det är spännande att följa ert äventyr dag för dag. Jag vill önska er en skön påsk å akta er för alla påskkärringar som kan finnas på sina kvastar så dom inte krockar med er. Ha det så bra å jag längtar till jag får träffa dig Ella å höra om ditt äventyr. Glad påsk till er alla. Kram från Ellas moster Yvonne

 • Heidi Schott 9 april 2020 07:45

  Hej Schulze!
  Sitter på tåget till Lund. Väldigt glest med passagerare. Många är hemma och säkert många som tagit påskledig redan. Vi i Schott familjen tänker ha lite påskfrukost hemma hos oss på lördag.
  Ser att ni har tagit er igenom Engelska kanalen. Bra jobbat. Nu känns det nästa som vi kan vinka till er. Fortsätt Kämpa så ses vi snart!
  Glad påsk på er alla!!
  Moster Heidi

 • Familjen Stenman 9 april 2020 08:34

  Hej på er!
  Vill önska er alla ombord en Glad Påsk!
  Till 103 Stenman, mormor och morfar hälsar till dig och hoppas att sista biten av resan ska gå bra.
  De lyssnar på ”En sjöman älskar havets våg” och tänker på dig.
  Hälsningar från familjen Stenman

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *