Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200402

HMS Gladan

Hej 424 Holmquist här igen!

Jag tänker börja med att fortsätta där jag slutade sist, med känslan av att klara av att komma upp för masten. Det har nu hunnit gå någon vecka sen sist och jag har varit uppe i masten flera gånger. Det går bättre och bättre för varje gång och jag börjar slappna av mer. När det gungar mycket så känns det som om man åker en bergochdalbana på Liseberg. Då står jag fortfarande och kramar om masten så hårt jag kan men jag känner ändå en viss stolthet över att göra det även fast jag är rädd. Att övervinna sin rädsla stärker en människa och det har verkligen stärkt mig.

Mitt favorit ställe här på båten har blivit maskin, jag läser inte mot maskin men det är ändå intressant att vara där nere och studera och kontrollera motorerna. Samtidigt som man kan värma sig lite och få en stund för sig själv och reflektera över dagen.

Som fler har skrivit tidigare så är vi äntligen på väg hemåt igen och det har höjt stämningen och vi alla är taggade på att få göra vårt bästa för att komma hem så fort som möjligt. Även dom som först inte alls ville behöva segla hem har ändrat åsikt och vi alla ser det som något häftigt vi gör. En möjlighet som inte alla får göra, vi stärks som grupp för var dag och vi börjar mer och mer bli som en familj.

Ska ändå säga att hemlängtan är stor, jag saknar min familj och mina vänner där hemma. Framförallt så saknar jag min hund, känns tomt att vara utan honom så här länge. Det ska bli så underbart att få se alla igen när man kommer hem.

Tack för mig! Nu ska jag upp i masten igen.

Med vänlig hälsning rekryt 424 Holmquist.

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

2 kommentarer

  • Birgitta Holmquist 3 april 2020 18:04

    Jag är så fantastiskt stolt över dig <3

  • Hans Holmquist 4 april 2020 12:07

    Jag följer eran äventyrliga resa varje dag. Direkt på morgonen går jag in och kollar om det finns några nya berättelser på eran blogg. Ni är riktiga hjältar allihop som jobbar på ute på havet. Starkt jobbat av dig Marie som övervunnit din höjdskräck.
    // Hasse

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *