Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200326 Nr 2

HMS Gladan

Tjena alla 224 Möller här!

Min resa hittills har varit underbar. Man får många roliga minnen och vissa mindre roliga minnen. T.ex. när man står mast post på natten och det blåser 10-15m/s och det är så kallt att man känner det in i skelett. Då kan man inget annat än bara längta till när man kommer mer norr ut och få känna på riktig kyla. Men man får inte glömma det positiva. Jag har fått äran att åka med sjukt härlig människor så väl besättning som elever det är något jag har tänkt på en del. Alla här ombord på Gladan är ju anledningen till att man får många underbara minnen.

Man har ju en del tid till att reflektera över saker när man är på Gladan och gör sina poster. Jag brukar tänka på vad jag ska äta när jag kommer hem inte för att det är fel på maten här den över alla förväntningar. Men vi alla har olika saker vi vill äta när vi kommer hem som vi brukar snacka om. För mig blir det nog McDonalds och kladdkaka. Kan kanske klämma till med en påse gifflar också.

Får passa på att hälsa till nära och kära också när man har denna fantastiska möjligenheten med Gladans blogg. Jag saknar er därhemma tänker på er. Hoppas alla har det bra och kommer att ringa er alla när jag får möjlighet till det.

Jag tackar alla som stödjer oss under denna resan ni ska veta att det betyder mycket. När det är dags att läsa vad ni har skrivit är det det bästa på hela dagen. Så tack ska ni ha ni är guld värda!!

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

 • Lena Kindberg 27 mars 2020 17:30

  Hej alla härliga människor på Gladan.
  Läser att er höjdpunkt på dagen är när ni samlas för info och får hälsningar hemifrån. Jag kan med all säkerhet säga att det är likadant för oss, era nära och kära som befinner och på fast mark.
  Alla inlägg från er slår all världens nyheter. När ett nytt resebrev kommer upp fylls vi av glädje och förväntan. Vi läser breven om och om igen. Vi slukar bilderna och blicker söker lite extra efter "vår" son, dotter, anhörig. När vi i vårt fall får se en glimt ett ögonblick av vår älskade Filip Kindberg känns det i föräldrarhjärtat. Man blir både glad och lugn, som vi tänker och längtar efter dig.
  Era berättelser är så bra och vi tackar er för att vi på avstånd får dela stunder av er upplevelse. Att få se delfiner simma och hoppa på nära håll i ett oändligt hav låter vackert och rofyllt. Men förstår också hur kraftiga vindar och regn sliter hårt i kropp och syke. Ni är våra idoler och vi skickar också extra racksamhet till den fasta besättningen och befäl som lotsar våra rekryter säkert frammåt.
  Filip vi längtar tiĺls vi hör av dig. ❤ Skriv gärna ett par rader här på bloggen.
  Kramar från mamma och pappa Kindberg

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *