Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200121

HMS Gladan

Klockan är nu 02.37 och HMS Gladan med besättning befinner sig i skrivande stund ost om Gran Canaria. Då vi sakta men säkert börjar närma oss slutet på denna period bjuder havet upp till en sista dans med våghöjder på 2-3 meter. Dagen har i det stora hela varit väldigt lugn då vi legat söder om Gran Canaria och drivit, i väntan på att sätta kurs och fart mot Las Palmas för att vara framme vid utsatt tid för ankring. Ett antal kadetter tog då tillfället i akt att fördjupa sina kunskaper i arbeten med tampar genom tillverkning av nyckelringar, medan andra valde att utnyttja tiden till återhämtning.

Sammanfattningsvis har denna period ombord HMS Gladan varit väldigt lärorik. För det första har vi kadetter fått flera värdefulla timmars tjänstgöring som vakthavande officerare till sjöss med ansvar för framförandet av fartyget, vilket har genererat goda erfarenheter för framtida tjänstgöring. Vidare har genomförandet av praktisk astronomisk navigation fördjupat, samt befäst våra kunskaper i detta hantverk vilket länge utgjort en grund för navigation till sjöss.

För en del av oss är detta sannolikt den sista gången vi är ombordmönstrade på HMS Gladan. Därför vill jag framföra ett personligt tack till nyckelbesättningen ombord som med stor entusiasm delar med sig av sin kunskap och säkerställer att vi kadetter utvecklas som individer och förbereds för framtida tjänstgöring som officerare i flottan.

/ Skeppsnummer 242

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *