Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200120

HMS Gladan

Efter att ha avnjutit en eller två glassar för mycket under gårdagen, precis som Erik beskrev i förra blogginlägget, var det idag skönt att få en ledig förmiddag som för min och några andras del bestod av träning, medan andra njöt av det tillfälliga lugnet ombord eller gick iväg för att bada eller ta en kaffe på stan.

Promenad-stråket längs Santa Cruz utkant mot var fylld med folk som liksom jag var ute för att njuta av söndagsförmiddagens härliga väder. Med något ostadiga ben efter veckornas gungningar på havet, promenerade jag runt i träningskläder för en varm svensk sommardag. Spanjorerna var dock inte lika imponerade av den stekande solen, utan istället klädda i såväl dunjacka som halsduk. Perspektiven blir stora när man är på en plats där palmerna står längs vägarna, det blomstrar i rabatterna, solkrämen tar slut, men julbelysningen fortsatt pryder shoppinggatan.

Nu när vi i skrivande stund har lämnat Santa Cruz och åter satt kurs och fart mot Las Palmas, betyder det även att resan bär hemåt. Detta självklart med blandade känslor. Dels då hemlängtan varit påtaglig till och från, men även att jag självklart kommer sakna livet ombord. Det ska dock bli minst sagt skönt att kunna gå på toaletten utan en kamrat i båset bredvid, inte behöva vakna av tonerna ur Meat Loaf’s ”Dead ringer for love”, och att få sova i sin egen säng. Men det är fortfarande några dagar kvar av dessa 2,5 veckor till sjöss, och vi är alla taggade inför nästkommande dagars verksamhet!

Innan jag avslutar nattens inlägg, vill jag passa på att sända lite kärlek till nära och kära där hemma! Lite extra kärlek vill jag skicka till min kära pappa, som jag vet läser bloggen varje dag i otålig väntan på en uppdatering från sin dotter.

Så: Hej fina pappa, vi ses på lördag! Ser fram emot en helg med sovmorgon, kaffe i soffan framför Vinterstudion och handbolls-EM! Ps. Du får mer än gärna komma och hämta mig på centralen, mitt tåg är framme kl. 13.35. Kram!!! Ds.

Kadett Maja Rudengård

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Mikael Arding 20 januari 2020 20:24

    Hej nautiker i 225.qrzn, en hälsning från ett snöigt Boden:
    Hur kul jag än hade med er här uppe förra året så känns det riktigt bra i magen att se er i ert rätta element nu. Vi har dock 32 grader varmare här i idag än vad ni hade här förra året. Rena rama kanarieövädret. :)

    Kör hårt och ha det bra, vi ses på slottet!

    /Micke Arding

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *