Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200117

HMS Gladan

Valar om styrbord! Delfiner om babord! Skölpadda om styrbord! Så lät det under gårdagens korta transit mellan El Hierro och ankringsplatsen utanför Los Christianos. För en kort stund kunde vi likagärna befunnit oss på Sea World som i västra kanarieöarnas farvatten. Den vattendjursfyllda resan bestod i övrigt av sol, värme och kokosolja. Detta resulterade i att vad som skulle varit en dag tillägnad till att räkna på de astronomiska observationer jag gjort, plötsligt blev lite bekvämare och inte fullt så fylld av mattematiska beräkningar som inledningsvis varit tanken. Jag har tidigare under veckan konstaterat att, då det nu är mindre än halva tiden kvar, numera är nedförsbacke resten av resan. Men med perspektivet som ges utifrån det som sagts ovan, får jag ändå konstatera att det inte varit mycket till uppförsbacke. Uppförsbackar förknippas ofta med ansträngning, smärta och med tanken om att inte vara särskilt roliga att bestiga. Med andra ord fortsätter nedförsbacken ombord HMS Gladan.

Avslutningsvis vill jag passa på att säga grattis på födelsedagen till min Mamma som firar 51 år idag. Grattis Mamma och förlåt för att jag så sällan är hemma för att fira dig nu för tiden. Älskar dig!

Simon Folbert, 226.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

2 kommentarer

  • Lars 18 januari 2020 11:40

    Härligt att se svenskt fartyg och Gladans vackra silhuett ligga på redden utanför Los Christianos hamn. Trevligt att överresan bjöd på fina upplevelser av havets fantastiska varelser.
    Mvh Lars

  • Kjartan 19 januari 2020 17:02

    Kul att se! Esmeralda passerade er just i hamnen Santa Cruz de Tenerife.

    Trevlig fortsättning!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *