Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200113

HMS Gladan

28⁰35′48”N

017⁰21′88”W

Kurs 304⁰

00:53

Den blåser god bris med en långsam dyning från nordväst. I natt finns det inte jättemycket att underhålla sig med på däck. Så varför inte ett blogginlägg? Denna period fick jag förmånen att gå Hundvakten! 00:00 till 04:00. Inte min favorit direkt. Men vad skall man göra? Det är i alla fall uppehåll.

Efter att i september ha lämnat Karlskrona för sydligare breddgrader är det skönt att vara nere på Kanarieöarna. Resan ned var förhållandevis tung med mycket motvind och kallt väder fram till Lissabon. Mycket välkomnande med värma och sol. Väl nere på Kanarieöarna är det Svenskt sommarväder och gott väl 20 grader i vattnet. Även om det låter lockande så finns det inget som slår Svensk sommar hemma! Det ska faktiskt bli skönt att om några månader sätta kurs hemåt.

Om några timmar ska vi lägga till på ön La Palma där jag tänkt gå iland och köpa strumpor. Det blir ofta ganska vardagliga bestyr trots det annorlunda jobb jag har. Som Tredjeskeppare leder jag en vakt under fyra timmar två gånger om dygnet. Resterande tid går åt till underhåll och att bistå min Förste- och Andreskeppare. Ett mycket omväxlande jobb i skärgårdsmiljö. Att åka båt är något som jag tycker om väldigt mycket. Så pass mycket att jag på fritiden gör samma sak utan betalning på andra båtar. Ni som vet ni vet, när man väl gått till sjöss så är man fast!

Mvh 3Sk Wykman

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *