Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200114

HMS Gladan

Ohoj!

Vi har under natten till söndag legat ankrade vid Los christianos på teneriffas sydväsliga sida. Efter lättning av ankaret satte vi nordvästlig kurs mot Santa cruz De la palma. Under resans gång har vi kadetter fortsatt med våra astronomika observationer och under en stjärnklar himmel kunde äntligen polstjärnan plockas ner.

Väl i la palma fick större delar av besättningen ett efterlängtat dopp i havet medan andra kunde utforska hamnen och staden. Ansvarsområden fanns dock kvar ombord vilket gjorde att jag och några till fick utforska ön från fartygsdäcket istället. Något att säga om la palma är att denna ö är betydligt grönare än både Grand canaria och teneriffa.

Nu kl 0210, natten till tisdag, har jag gått på mitt postpass. Med en kaffe i handen, vinden mot kinden och med en utsikt över stadens belysning var det faktiskt inte så dumt att stanna ombord en kväll i La palma.

Allt gott så hörs vi snart igen

Skeppsnr 123

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *