Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200109

HMS Gladan

Köksmästaren här, skymtar Teneriffa reser upp sig vid horisonten för om oss samtidigt som Gran Canaria bara blir mindre akter om oss. Dagens meny består av flygande Jacob till lunch och en kikärtsgryta till middag. Att få menyer och beställningar att gå ihop är ett pussel i sig och sen att veta vart man ska göra av all mat sen blir som ett levande exempel av tetris. Ikväll ska vi förtöja i S:t Cruz och det är vi kockar som får agera ”bogpropeller” med vår gummibåt för att putta in fartyget vid kajen. Efter förtöjning blir det att se vad staden har och erbjuda för tapas och kanske sitta på ett torg och äta lite god spansk skinka.

 

Vi ses och hörs ute på atlanten, Köksmästaren

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *