Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 191217

HMS Gladan

Tjena då var det min tur att skriva! Denna riktigt roliga och fantastiska seglingen börjar nu lida mot sitt slut. Vi har nu nått vår slut destination Las Palmas och har två dagar kvar innan hemfärd. Det har varit en grym segling med många nya minnen och erfarenheter. Imorse blev jag väckt på ett sätt man ofta inte brukar vakna till nämligen att det regna rätt i ansiktet på mig! Inte speciellt roligt att vakna till det när man är väldigt trött och bara vill sova. Det var bara att dra täcket över huvudet och försöka somna om. En kort stund efter man blivit väckt av regnet blev man väckt av ett ankare som ekade genom fartyget. Det var då dags att börja dagen. Denna dag har vi spenderat på att städa och fixa i ordning fartyget. Det tog sin tid men det blev skinande rent vad jag vet. Tredje skepparen kom på den lysande iden att om man fick omvisitation var det 10 armhävningar och om man klarade det så fick han göra 10. Här sitter jag nu och skriver 70 armhävningar senare men det var roligt och man klagar ju inte på lite träning! Men mer och mer folk blev ju godkända så jag tror nog tredje skepparen kommer ha ganska ont imorgon. Efter all städning och puts är vi nu redo att lägga till i Las Palmas och njuta av våra sista dagar här. Som sagt har detta varit en underbar segling och jag tror den kommer följa med många länge, mig kommer denna resa alltid ligga varmt om hjärtat. Det är inte varje dag man seglar utanför Kanarieöarna och har delfiner jämsides med båten och valar en bit bort. Imorgon är det en välförtjänt permission och tråkigt avsked av denna seglingen. Man får hoppas att man får uppleva något sånt här igen! Dagen avslutades med en riktigt go middag och efterätt sedan blev det lite Johnny English på det. Man önskade att man kunde få stanna och segla ännu längre och uppleva mer av detta fantastiska, men nu är det dags och tacka för mig. På återseende HMS Gladan.

// Rekryt 426 Nilsson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

2 kommentarer

  • Ewa Håkansson 17 december 2019 20:50

    Önskar er allt gott, ni har varit fantastiska o så kul att få följa er. Hälsar till alla med en extra hälsning till Samuel, vårt barnbarn❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  • Ragnar Westblad 23 december 2019 13:47

    God Jul och Gott Nytt År till hela skonertdivisionen!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *