Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 191211

HMS Gladan

Klockan 06.30 väcks vi i vanlig ordning till tonerna av Dead Ringer for Love med Meat Loaf. Dagen börjar med ett leende och efter en god frukost har vi energi i kroppen för att orka med hela dagen.

På förmiddagen roterade de fyra kvarteren på fyra stationer. Första station för mig och fjärde kvarter var att lära sig kasta i land tamp vid förtöjning. Vid den andra stationen lärde vi oss knoparna pålstek, dubbelt halvslag och några stoppknopar. Tredje och för mig den mest lyckofyllda stationen fick vi köra HMS Gladans räddnings-rib. Vid den fjärde stationen fick vi i vanlig ordning några visa ord om livet av Brassen och även en genomgång av maskinrummet.

En ganska lugn förmiddag avslutades med en riktigt god lunch!

Mätta och belåtna och med lite energi igen gick skepparna igenom för- och storstationens alla olika tampar. Det är många meter tamp att hålla reda på men efter en god genomgång och att vi fått gå runt och klämma och känna har vi lite bättre koll.

Fullmatade med information fick vi order om allemans bad och oj så det jublades. Att få hoppa ner i det salta och avsvalkande vattnet var helt magiskt. Att sen få sitta och torka i solen med en glass i handen var ju höjden på lycka.

Klocka åtta på kvällen hissade vi segel och lättade ankare för att ta kurs mot La Gomera. Styrbords vakt gick på posterna medan vi i babords vakt slank ner till trossdäck för att vila huvudet en stund. Fyra timmar gick och sedan byttes vi av.

Vi har nu en timme och fem minuter kvar av hundvakten så nu ska jag passa på att njuta av utsikten och stjärnorna sen blir det några timmars sömn igen. God Natt önskar rekryt Gyllenberg.

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *