Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190925

HMS Gladan

Ohoj, våra händer är klibbiga av saltvatten och ömma efter dragandes i tampar.

Biscaya bukten mötte våra förväntningar , natten till idag var det 6 meter höga vågor och regn!

Bra vind och bra fart på Gladan.

I natt hade vi en topphastighet på 10 knop och störtar mot vårt etappmål La Coruna.

Trots väder och vind så är humöret på topp, vi kan inte tänka oss en segling utan regn och rusk.

Vi har lärt känna varandra i plutonen och blivit mer sammansvetsade.

Innan vi satte oss ner för att skriva detta brev hade vi ett skrattanfall ute på däck, skrattade så mycket att man fick ont i magen och tårarna rann. Vi har precis klivit på dagvakten och fick chansen att kliva in i varma navhytten. Tyvärr finns det inte möjlighet att besöka barbords rundhus (toaletten) så de flesta av oss har skippat morgonkaffet. Vi fejk dricker kaffe på halvdäck. Mitt i all blöt kaos på trossbotten och torkskåp som svämmar över av blöta kläder fick vi en härlig överraskning! Markan öppnade! Våra fickor är fyllda med blöt choklad eller kladdig djungelvrål… med det tar oss igenom vakterna .

Med eftertanke så tror inte vi att någon annan grupp hade haft så kul som vi har. Hela 2 pluton SOU19 gör ett kanonjobb. Även nyckelbesättningen har samma glada humör som lyfter hela stämningen och stöttar oss i allt vi gör. Dom är också ute i regnet och kämpar med oss.

Vi räknar ner timmarna tills vi kommer till hamn. Det vore skönt med en dusch, kossan”watermakern” har gått på semester. Nu ska vi ut och hålla vår saltiga vänner plus nyckelbesättning sällskap. Håller tummarna att någon i vårt kvarter har havsvattenstänkt choklad att bjuda på.

Ha det!

PS.

det är flottans dag idag, löning! DS.

121 Kahl & 131 Svalling

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *