Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190922

HMS Gladan

Söndag 01:00, det är en lugn natt. Tidigare under gårdagens natt och dag har vi tagit ner flera av våra stora segel så som gaffelfock och storsegel och ersatt dem med stormsegel i förebyggande syfte. Vi lämnar nu den engelska kanalen och rör oss ut för att korsa Biscayabukten där vädret tyvärr inte ser lika lovande ut. Inget är helt säkert men en stor del av att segla är att försöka läsa tendenser i väder och vind, planera och vara så förberedd som man kan så att man går in i alla situationer med så goda förutsättningar som möjligt.

Vi har under dagen även haft besök av ett gäng nyfikna delfiner som har följt fartyget och hoppat i vågorna vilket väldigt snabbt drar hela besättningens uppmärksamhet under en stund. Själv hoppas jag på att vi snart får vår första glimt av valar.

Vi som för första gången korsar 0 meridianen ombord på Gladan har också blivit välkomnade av sir Zero och efter hans ceremoni och godkännande får vi nu fortsätta vår färd på det västra halvklotet.

226 Hoffner

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Sofie Blihd 22 september 2019 16:36

    Idag är ingen vanlig dag, för det är Kadett Kahl's födelsedag , hurra hurra hurra!
    Hälsa honom från mig
    Kram din sambo

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *