Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190921

HMS Gladan

Vi är inne på resans 11:e eller kanske 12:e dag, men vem räknar egentligen? Förutsättningarna är så pass fantastiska att vi önskar att resan aldrig tar slut. Efter ett vårdande hamnbesök i Den Helder i Holland; där vi fick äran att representera vår nation på ett alldeles ypperligt sätt, så ligger nu moralen på en absolut högsta nivå. Under gårdagen passerade vi det trånga sundet mellan Dover och Calais, och man tappar lätt andan när man får se något så majestätiskt som Dovers vita klippor, något som gör sig bäst ackompanjerat till stråkmusik. Nu riktar vi dock om i syfte att nå vår destination i A Coruña på ett så säkert och örlogsmässigt sätt som möjligt.

311 Hobell

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *