Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190917

HMS Gladan

Vi är nu förtöjda i staden Den Helder som ligger i mitten på den Nederländska kusten

Igår fick vi i babordsvakten permission på kvällen; och vi tog en sväng på stan för att köpa godis och solskyddsfaktor, vi fick höra att Den Helder är Nederländernas svar på Karlskrona. Med stor örlogsbas, varv, marinmuseum och annorlunda språk.

Idag har vi haft en lugn dag med lite vila och rengöring av fartyget inför imorgon då vi kommer få lite gäster från den Nederlänska flottan och en svensk attaché.

Nu har vår fartygsläkare mönstrat ombord, vilken känns väldigt bra då jag har ett nageltrång som han förhoppningsvis kan hjälpa mig med, har hört att han är jättebra på fötter.

Nu sitter vi alla nere på trossbotten (utrymmet vi elever har som sovrum och vardagsrum ). Vissa av oss spelar kort, andra splitsar och knopar med sina elevtampar och några har redan somnat. Efter en intensiv vecka på havet är det väldigt skönt att få varva ner lite.

Men vi ser ändå fram emot att kasta loss i övermorgon och börja köra mer med toppsegel och ta oss ner till varmare breddgrader i A Coruña i Spanien som är nästa stopp på resan.

 

224 Fredriksson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *