Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190912

HMS Gladan

Klockan är snart halv tre på natten och havet är allt annat än lugnt. Mitt kvarter har vakten och jag gick just av som rorgängare. Jag blev tillfrågad om jag kunde bidra med mina reflektioner och tankar till detta blogginlägg.

Vi kastade loss i tisdags och under dessa par dagar har temat (som vanligt förekommande på denna blogg) varit sjösjuka. Det blandat med en enorm mängd nya rutiner och termer. Men besättningen har varit väldigt professionella och överseende så än flyter vi vidare.

Jag känner att allt är som en berg och dalbana. Ibland är det ren misär i sann militärisk anda med sjösjuka, kyla och lite sömn. Men ofta är det väldigt häftigt och vi kan dela många skratt tillsammans. Just tillsammans är ordet, för vi sitter alla här i samma båt och önskar oss spegelblankt vatten medan vi kan skratta åt det onda.

Med fel grupp människor hade HMS Gladan varit ett fängelse, men med denna så är det mer av en flytande cirkus, med fullt inslag av klättrande akrobater uppe i masterna, en eller annan clown och i grunden en otrolig talang även om få vill uppleva den på nära håll.

Om en kvart går jag på som utkik i en timme, sen blir det ett par timmar i hängbingen. Önska oss lycka till! Kiel Kanalen nästa!

402 Svedberg

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

2 kommentarer

  • von Reedtz 12 september 2019 14:46

    Härligt att ni är ute igen, ha en fin seglats med många satta segel!!

  • von Reedtz 12 september 2019 17:01

    Härligt att se att ni är påväg igen, hoppas på fin segling med många satta segel!!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *