Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev Hms Gladan 190605

HMS Gladan

Dagarna ombord har varit mycket händelserika och jag har verkligen haft det roligt. Livet ombord är intensivt, mer eller mindre vaknar du, äter nattskaffning eller frukost och går sedan rakt på vakten. Det är en kul del av kursen som jag trivs med. Tyvärr har vi inte haft mycket vind på senare tid så vi måste köra med motorn men nu har vi satt 4 segel och vi är på väg till Öckerö, Göteborg.

 

På vakten kan du antingen styra, vara utkik, övervaka maskinrummet, hjälpa till på däck, ringa båtklockan eller sitta som frälsarkranspost. I början kan det verka som väldigt mycket uppgifter och det kan nästan vara lite skrämmande men så småningom blir du van vid det. Jag njuter verkligen av det och är väldigt glad över att segla på Hms Gladan.

// Hugo

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *