Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190729

HMS Falken

Igår var det äntligen dags för påmönstring ombord här på Falken. I en vecka framöver så kommer vi scouterna tillsammans med besättningen genomföra ”Leda för en hållbar värld”. Leda för en hållbar värld är en kurs för utmanarscouter(15-19 år) som utgår ifrån FN:s 17 globala mål.

Påmönstringen var en häftig upplevelse då alla (som ville) fick ta på sig en sele och klättra upp i 18 meter höga stormasten. Med skräckblandad förstjusning valde jag att krångla mig in i säkerhetsselenselen och ta mig upp för masten. Klättringen började med att man klättra lodrätt upp i ett nät när man kom upp så klättra man några steg i en fast stege för att sedan tas sig över kanten och upp på plattformen.

När man kommit ned på båten igen så fick man anmäla sig för tjänstgöring hos kaptenen vilket var väldigt speciellt och nervöst. Hos kaptenen fick man även ett papper med Falkens historia och sitt skeppsnummer. Nästa steg var att få reda på vart man skulle sova. Man fick ett kitt med nummerlapp att fästa på kläderna, en visselpipa, en lys-stav samt en kniv. Med hjälp av sitt nummer så blev man nu hänvisad till antingen sin fastabinge eller hängbinge. Dagen fortsatte sedan med att alla i besättningen berätta vad de hette och vad de hade för uppgift ombord.

Malin Nordin

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *