Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190603

HMS Gladan

Ombordmönstring på HMS Gladan

Idag har vi haft vårt första dygn till sjöss efter att ha legat till ankars i Karlskronas skärgård över natten. Efter en grundlig genomgång hur vaktpostsystemet fungerar ombord så har vi börjat cirkulera i postsystem det gångna dygnet. De korta vakterna medför sömnbrist och långa nätter och man får passa på att återhämta sig på bästa sätt som varje situation erbjuder. Framföring genom motorkraft till en början för att sedan hissa segel längre utomskärs och har nu en fart på ca 5 knop. Vädret ler mot oss och ordern lyder: mössa och jacka av. Mycket trevlig nyckelbesättning ombord med pedagogiska lektioner och genomgångar kommer göra den här resan till en spännande och givande erfarenhet innan vi rekryter muckar nästa vecka och vi alla går ut till respektive förband och fartyg.

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *