Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190730

HMS Falken

Idag var första seglingsdagen ombord på HMS Falken. Morgonen bestod av två kurspass om ledarskap samt två utbildningar inför att vi kastar loss, en brandövning och en för att överge fartyget. Allting var väldigt roligt, lärorikt och spännande.

Direkt efter lunch började vi kasta loss från Öckerö hamn och inte lång tid därefter var det även dags för att sätta segel. Det finns många olika tampar man behöver hala så vi fick vara många scouter tillsammans för att lyckas dra i vissa av dem. Men vi blev coachade på ett bra och tydligt sätt av besättningen ombord, så allting gick bra. Den goda maten hjälper även till att hålla oss pigga och glada, trots att vi bor trångt på trossbotten och sömnen inte riktigt blir den allra bästa för alla då. Seglingen gick snabbt, och mitt i ett annat kurspass fick vi chansen att hjälpa till med nedtagning av seglen (bärgning), samt ankringen.

Resten av dagen har sedan spenderats här, precis utanför Göteborg. Vi ser ljusen från staden härifrån däck. Nattpassen denna natt består av krysspejling var tjugonde minut, mot två fyrar och en bro, vilket man gör för att se om båten rör sig annat än vrider sig runt ankaret.

Miriam Lindhe Persson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *